Houten letterpress lettersWij zijn David en Marijke en ons kaartjes verhaal begint ongeveer anderhalf jaar geleden.

We waren zwanger van onze eerste baby en gingen ijverig op zoek naar een origineel geboortekaartje. En geen betere plaats om je zoektocht te starten dan op het internet.
We zagen honderden kaartjes, maar geen 1 voldeed aan onze eisen, ze waren of te commercieel, of teveel van hetzelfde,... en we waren toch wel op zoek naar dat kaartje met dat kleine beetje extra.

Als zwangere vrouw weet je op zo een moment meestal heel goed wat je wilt en o jeetje als je dan het perfecte kaartje niet vindt.
David, die zelf al jaren een drukkerij heeft, kwam toen met het idee om terug te gaan naar de essentie van het drukken : Letterpress. Gewoon ambachtelijk drukken op zeer oude machines zonder veel poespas.
Dat klonk als muziek in mijn zwangere oren.

Na wat opzoekingswerk en vergelijkinningen op buitenlandse sites kozen we voor een eenvoudig maar toch origineel ontwerp.
En het wachten op de nieuwste spruit kon beginnen.

15 september 2012 was het zo ver, kleine Lisa werd geboren. Terwijl ik de eerste nacht met onze dochter in het ziekenhuis doorbracht, kroop de nieuwe papa achter zijn Heidelberg machine en drukte het kaartje van zijn dochter.
Ons allereerste kaartje in letterpress was een feit.

In de tijd die volgde op de geboorte kregen we heel veel positieve reacties op ons geboortekaartje. De vraag waar we ons kaartje hadden gehaald werd ons meerdere keren gesteld.
En zo groeide er bij ons het idee van kaartjes.
Als wij zo een zoektocht hadden doorstaan voor ons kaartje te vinden dan zouden er nog mensen op zoek zijn.
Dus begonnen we vorm te geven aan ons idee, we waren er al zeer snel van overtuigd dat we een totaal concept wilden aanbieden. Van het kleinste geboortesuikerkaartje tot het stoerste geboortekaartje.
Van de uitbundigste save the date kaart tot de sierlijkste trouwuitnodiging.

Ondertussen zijn we 10 maanden later na de geboorte van onze dochter Lisa en nu houden we een nieuw kindje boven de doopvont; Kaartjes genaamd. We maken geen onderscheid of je nu op zoek bent naar een geboorte of trouwkaart, hetro of holibi bent of een klein of groot budget hebt we doen voor ieder van u ons uiterste best om je perfecte kaartje te helpen vinden.

Welkom bij Kaartjes
David en Marijke

Geboortekaart Lisa in letterpress